Vad är  Pitaya?

Pitayafrukten upptäcktes först i Sydamerika men odlas nu runt om i hela världen. Missonärer tog med sen den lilla Pitayan till Asien, där den kallas för drakfrukt, yes , Pitaya och drakfrukt är samma sak. I Sverige finner vi vanligtvis Pitaya med vitt fruktkött som innehåller mindre nyttigheter än den rosa varianten och inte alls går att skapa färgexplosioner med.

Vad är det i påsen?

Påsen innehåller 100% Raw och Naturligt frystorkat Pitayapulver. Inget har tillsatts och inget har tagits bort. Veganvänligt.

Vad smakar Pitaya?

Smaken är väldigt mild och påminner lite om kiwi.
Pitayans neutrala smak gör den optimal att använda i alla maträtter, desserter och drycker som du kan tänkas vilja göra rosa. Det vill säga nästan allt.

Vad Innehåller Pitaya och vad är det bra för?

  •  Fullt av Antioxidanter:  Många sjukdomar och kroppens åldrande tros vara kopplat ökad oxidativ stress.  Enkelt uttryckt är det en kemisk process där ämnen som kroppen själv producerat skadar celler eller organ. Dessa ämnen kan också tas in i kroppen via cigarettrök eller avgaser. Oxidativ stress förekommer alltså hos alla levande organismer och är ett oönskat resultat av kroppens cellandning. Antioxidanter binder till dessa skadliga ämnen och motverkar den oxidativa stressen. Acai, du har en utamanare som är snyggare än du. Ät Pitaya för att hålla dig ung och frisk.

  • C-Vitamin: Boostar immunförsvaret, främjar upptag av järn, behövs för friska slemhinnor och kärl. Är en antioxidant.

  • Magnesium: Behövs för kroppens produktion av protein och för normal muskel- och nervfunktion. Reglerar salt, Kalium och Kalcium nivåerna i kroppen. Viktigt för muskelåterhämtning vid träning. BOOM

  • Kalcium: För friska gaddar och starka ben.

  • Järn:  Behövs för bildandet av röda blodkroppar och transport av syre i kroppen. 

  • Fibrer: För att hålla i gång kistan och hålla tarmarna rena och fina. Stabiliserar blodsockernivåer och kan motverka hjärt- och kärlsjukdomar.